JP Morgan: Onze belangrijke bitcoin-klant Coinbase komt in orde

JP Morgan: Onze belangrijke bitcoin-klant Coinbase komt in orde

Cryptocurrency-exchange Coinbase heeft zich enigszins hersteld op de aandelenmarkt nadat een analist van JP Morgan investeerders had aangemoedigd om aandelen in het bedrijf te kopen.

 

De aandelen van Coinbase zijn met 41,2% gedaald tot $ 224 sinds het publieke debuut in april. Op de dag van de beursgang noteerde het bedrijf $ 381. De marktaandelen van Coinbase en andere cryptocurrency-uitwisselingen vallen samen met het in waarde dalen van cryptocurrencies zoals bitcoin en etherum.

 

“Coinbase en Binance en Kraken, enzovoort, alle belangrijke beurzen, hun prestaties zijn sterk gekoppeld aan de prestaties van cryptocurrencies”, vertelt Nicklas Nilsson, senior analist bij GlobalData en de auteur van een nieuw thematisch onderzoeksrapport over blockchain, aan Verdict. “Dus als minder mensen crypto kopen, zullen ze ook minder actief zijn.”

 

 

Coinbase herstelde zich echter enigszins nadat JP Morgan-analist Kenneth Worthington beleggers had aanbevolen aandelen te kopen. Hij zei dat de cryptocoin-uitwisseling een “sleutelpositie” innam op de Amerikaanse markt voor cryptocurrency-transacties.

 

Coinbase-aandelen zijn daardoor met 7% gestegen en worden nu verhandeld tegen $ 240.

 

“We zien de cryptomarkten als duurzaam en groeiend, en verwachten dat Coinbase de kans krijgt om invloed uit te oefenen op en te profiteren van deze marktgroei terwijl het innoveert”, schreef Worthington in een notitie aan klanten, aldus MarketWatch.

Worthington voerde aan dat, ondanks dat Coinbase de afgelopen maand wat terrein heeft verloren, de uitwisseling nog steeds veel potentieel heeft. Beste Trading bot crypto is online te vinden.

 

De analist zei dat als het zijn 56 miljoen geverifieerde gebruikers kan gebruiken en ze kan omzetten in gefinancierde accounts, Coinbase een belangrijke speler zal worden naarmate meer bedrijven cryptocurrencies accepteren.

 

“Cryptocurrencies winnen aan belangstelling van investeerders, bouwen vertrouwen op, zoals blijkt uit het groeiende aantal geïnvesteerde detailhandelaren / instellingen, en vullen het bestaande bezit van goud en fiatvaluta’s aan”, schreef Worthington.

 

“Hoewel cryptocurrencies de geschiedenis van andere winkels missen, verbeteren ze bepaalde tekortkomingen / risico’s die inherent zijn aan andere traditionele waardewinkels.”

 

Coinbase werd in mei 2020 een van de eerste crypto-uitwisselingsklanten van JP Morgan, nadat CEO Jamie Dimon in 2017 de beroemde uitspraak deed: ‘bitcoin is een fraude’. Sindsdien is hij teruggekomen op zijn opmerkingen en zei hij dat hij er spijt van had.

 

“Ik ben geen bitcoin-supporter”, zei Dimon eerder in mei. “Ik geef niets om bitcoin. Ik heb er geen interesse in. ”

Hij voegde eraan toe: “Aan de andere kant zijn klanten geïnteresseerd, en ik vertel klanten niet wat ze moeten doen.”

 

Het verbaast Nilsson niet dat JP Morgan Coinbase en crypto-uitwisselingen heeft omarmd.

 

“Ze hebben nu veel klanten die de ruimte willen betreden”, zegt Nilsson. “En er zijn veel bedrijven die hun werknemers betalen in digitale valuta of digitale activa.”

 

Bedrijven zoals PayPal, Mastercard en de Britse uitdagerbank Revolut hebben de afgelopen maanden cryptotrading- en betalingsfuncties geïntroduceerd.

 

Het nieuws over het lichte herstel van Coinbase komt doordat verschillende regelgevers en wetgevers over de hele wereld strengere regels voor cryptocurrency hebben voorgesteld of gepleit, bijvoorbeeld de VS, Hong Kong, Turkije en het VK. Bitcoin nieuws is handig.

 

De Hong Kong Bitcoin Association tweette in reactie op het nieuws dat China van plan was bitcoin te verbieden door te tweeten: “ Voor degenen die nieuw zijn bij bitcoin, is het gebruikelijk dat de People’s Bank of China bitcoin minstens één keer in een bull-cyclus verbiedt. ”

 

Nilsson is het eens met die stelling, nadat hij de afgelopen jaren in zowel bitcoin als etherum heeft geïnvesteerd.

 

“Ik heb sinds 2016 in crypto geïnvesteerd en ik denk dat dit de derde keer is dat ik precies dezelfde soort beweringen heb gehoord”, zegt hij. “Ik denk dat veel mensen die in crypto hebben geïnvesteerd niet verbaasd zijn over de nieuwe focus op regelgeving, maar tegelijkertijd denk ik dat regelgeving nodig is voor het succes van cryptocurrencies op de lange termijn. Tegelijkertijd zal het op korte termijn een negatief effect hebben op de prijzen. ”

 

In ander recent slecht nieuws voor cryptomunten: Tesla heeft mensen ervan weerhouden auto’s met crypto te kopen – als ze dat ooit hebben gedaan – en grafische rekenreus Nvidia kondigde aan dat het de hash-snelheid in zijn nieuwe lijn van grafische kaarten verder zal verlagen, wat betekent dat het nog moeilijker voor bitcoin miners om ze te gebruiken.

 

De angst voor strengere cryptocurrency-regelgeving wordt algemeen beschouwd als een van de factoren die ervoor zorgen dat bitcoin 44,5% daalt van het hoogste punt ooit in april naar $ 35.319 eerder deze week. Het wordt momenteel verhandeld tegen $ 39.148.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram