Dus is het tijd om Tilray te kopen omdat het zich richt op meer strategische acquisities?

Dus is het tijd om Tilray te kopen omdat het zich richt op meer strategische acquisities?

Tilray is van plan een aandeelhoudersvergadering bijeen te roepen voor strategische acquisities.

Het bedrijf wil geld inzamelen door meer gewone aandelen uit te geven.

TLRY heeft het Canadese medicinale-cannabisbedrijf Aphria al overgenomen.

Tilray Inc. (NASDAQ:TLRY) riep op 29 juli een aandeelhoudersvergadering bijeen om goedkeuring van de raad van bestuur te vragen voor verschillende strategische initiatieven. Het bedrijf is van plan meer kapitaal aan te trekken door geautoriseerde gewone aandelen aan te trekken om toekomstige acquisities te financieren. Tilray heeft al een grote overname gedaan na vorige maand te fuseren met het Canadese medicinale cannabisbedrijf Aphria.

 

TLRY-aandelen zijn meer dan 70% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van februari, maar blijven dit jaar met meer dan 106% stijgen. De aandelenkoers steeg aan het begin van het jaar met meer dan 670% nadat het een doelwit was geworden van meme-aandelenhandelaren. Koers Dow jones aandelen zijn hoog.

 

 

Tilray heeft een spannend groeiverhaal

Tilray is sinds 2018 niet winstgevend, maar het zou in de nabije toekomst beter kunnen worden. De bodem van het bedrijf verslechterde vorig jaar nadat het een nettoverlies van meer dan $ 60 miljoen rapporteerde, vergeleken met $ 12,25 miljoen het voorgaande jaar.

 

Analisten verwachten dat de winst van Tilray dit jaar met 32,70% zal groeien en volgend jaar met 87%.

Het bedrijfsresultaat zal ook profiteren van meer dan $ 80 miljoen aan kostenbesparende synergie├źn per jaar uit de Aphria-fusie. Als zodanig verwachten analisten dat de winst per aandeel de komende vijf jaar met gemiddeld 49,30% per jaar zal groeien.

 

Het groeiverhaal van Tilray ziet er overtuigend uit. Het zou de reden kunnen zijn waarom beleggers bereid zijn te investeren in het TLRY-aandeel, ondanks de huidige zorgen over de prestaties.

 

Technisch overzicht: de huidige opleving kan doorgaan

Technisch gezien lijken de TLRY-aandelen zich te herstellen na een recente terugval. Het aandeel handelt nog steeds onder het 100-daags voortschrijdend gemiddelde, waardoor er voldoende ruimte is om te rennen. Het is ook nog niet overbought in de 14-daagse RSI. https://www.aandelen.nl/ voor meer informatie.

 

Beleggers kunnen zich richten op verlengde rebounds op ongeveer $ 22,64 op korte termijn of hoger op $ 28,27 op lange termijn. Aan de andere kant is het directe ondersteuningsniveau $ 14,18, terwijl $ 8,31 een sterke ondersteuningszone biedt als de aandelenkoers een aanzienlijke terugval ervaart.

 

Kortom, het lijkt nu een goed moment om te investeren in TLRY-aandelen

Hoewel de aandelen van Tilray dit jaar met meer dan 106% zijn gestegen, lijkt het bedrijf klaar voor een aanzienlijke winstgroei dit jaar en de komende vijf jaar. Daarom vertegenwoordigt de terugval van 70% van TLRY ten opzichte van de hoogtepunten van februari een kans om te kopen voordat het bedrijf weer winstgevend wordt.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram